שמורת טבע חוף האלמוגים
אם "טבע" נשמע לכם כמו נוף ססגוני על פני היבשה, אתם חייבים להכיר את חוף האלמוגים הקסום של אילת. שונית האלמוגים של אילת היא השונית היחידה בארץ, ויש האומרים שהיא אף אחת המרהיבות ביותר בעולם. אתם מוזמנים לבוא ולהכיר דגים שונים, צמחים שונים ואת השילוב הצבעוני ביניהם. אם גם אתם לא יכולתם להוציא את הראש מהמים אחרי שצללתם באילת, אתם חייבים להציץ בשמורת הטבע חוף האלמוגים. במקום ניתן לשמוע הסברים על בעלי החיים התת-ימיים, וכמובן – חשוב שלא לפגוע באף אחד מהמרכיבים של השמורה. הכניסה בתשלום.
שמורת טבע בקעת תמנע
רק עשרים וחמישה קילומטרים לפני אילת, נמצאת שמורת תמנע. עומדת לה בדרך לחופשה שלכם בגווני אדמה חומים, אדומים, לבנים וצהובים, ומחביאה בתוכה אוצרות טבע של ממש. "אוצרות טבע" משמעם לא רק הנחושת המונפקת באזור, אלא הנוף המדברי הקסום שם. "קשת תמנע" המפורסמת ו"הפטריה" הן שמן של חצובות סלע שיצר הטבע בכבודו ובעצמו. אתם מוזמנים לבקר שם, לראות ממצאים ארכיאולוגיים מרתקים כמו אמצעי כריית נחושת מהתקופה המצרית שנמצאו באזור, כתובות רומיות עתיקות על הסלעים, מנהרות כרייה מרשימות וכמובן – עמודי שלמה.
שמורת החי בר ביטבתה
קיבוץ יטבתה, שבטוח מוכר לילדים שלכם דרך מוצרי החלב של הקיבוץ, אוצר בתוכו את אחד משני שמורות החי-בר היחידות בישראל (החי בר בכרמל, הוא השני). שמורות החי בר משמשות כמקום הרבייה הטבעי של בעלי חיים בישראל, וזה שנמצא ביטבתה הוא הראשון שהוקם בישראל ומשמש כביתם של עשרות בעלי חיים מדבריים. אתם מוזמנים להגיע לחי בר ולהכיר את מיני בעלי החיים: דישונים, יענים, צבאים, ראם לבן ואפילו נמרים.
שמורת המכתשים בעין יהב
ליד צומת עין חצבה, שם סביר להניח שתערכו עצירה בדרככם לאילת, משתרעת שמורת המכתשים של עין יהב. בכל החלק המזרחי של השמורה ישנם מסלולים רגליים בהם יוכלו מטיבי הלכת לראות את הנוף עוצר הנשימה של השמורה מלאת המכתשים, כאשר הסלע המפואר ביותר של השמורה הוא "הר מסור", סלע ענק המשונן בחלקו העליון (הדומה בצורתו, כשם שמו, למסור) ה"חותך" את הנוף לשניים. יש לשים לב שבחורף לעיתים ישנן הצפות בחלקים מן השמורה, ולכן יש לבדוק זאת לפני ההגעה.
ההמלצות באדיבות לאונרדו פריוילג' אילת.



