מבשלים עם תה ירוק
צפיות: 1475 \\ מילים: 458 \\ פורסם בתאריך: 15.07.14
כשהייתי ממש ממש קטן, היתה לסבא שלי משחת קסם מיוחדת במינה. קראו לה "וולווטה" ולא משנה מה קרה – אחרי שהוא מרח עליי קצת ממנה, הכאב עבר. כשנחתכתי הוא שם לי את המשחה והדם נקרש, כאשר נפצעתי, הוא מרח על הפצע ויותר לא כאב, כששברתי את היד, הוא לקח אותי לבית חולים ו"הרגיע" את הגבס עם קצת משחה.

משחת פלא, אמרתי? היום אין למשחה הזו תחליף, אבל יש לה מקבילה מכובדת במטבח – תה ירוק. התה הירוק  הוא באמת דבר מדהים ומופלא. הוא לא רק מפעל של נוגדי חמצון, ניתן להוסיף אותו כמעט לכל דבר וליהנות מכל התכונות הנפלאות לרבות המנה המומלצת של רדיקאלים חופשיים. הנה כמה רעיונות שכל אחד יכול להשתמש בהם במטבח הביתי שלו...בקלות.

קאפ קייק – מי לא אוהב קאפ קייק? שיקום!!. היום הם מגיעים בכל כך הרבה טעמים וצבעים שכל אחד יכול למצוא את הקאפ קייק המתאים ביותר עבורו. מומלץ מאוד להוסיף 2 כפות תה ירוק טחון לקרמים שמעטרים את הקאפ קייק וכך לא רק ליהנות מקינוח דקדנטי ומתוק כי אם גם מפיצוץ של אנטי אוקסידנטים ישר לווריד.

ביצים – מסתבר שבזיקה של תה ירוק טחון מעל ביצה מקושקשת או ביצה עלומה יוצר ארוחת בוקר מלכותית. כל מה שצריך זה רק כפית אחת של תה ירוק טחון, וביצה ותאבון. זה הכול.

שיבולת שועל -  אם אתם שומרים על הבריאות שלכם, אתם בוודאי מקפידים על מנת שיבולת השועל היומית שלכם. לא תאמינו, אבל ניתן לשדרג את המנה הזו באלפי מונים. איך עושים זאת? מאוד פשוט – טבלו תה ירוק במים חמים ואחרי שהוצאת את התיון או עלי התה הירוק הטבילו את מנת שיבולת השועל במים וערבבו היטב, והמשיכו בהכנת שיבולת השועל הרגילה שלכם – מעדן, מילה שלנו.

אורז -  המנה הבאה מאוד פופולארית ביפן, אז אם אתם חובבי המטבח היפני זה בדיוק עבורכם. מוזגים תה ירוק חם על אורז שבושל מראש, אותו (האורז) יוצקים לקערה שמראש צופתה במרכיבים מלוחים דוגמת אצות. האורז סופח אליו את כל הנוזלים וכל ביס הוא חגיגה של טעמים וכל נגיסה עשירה בתכונות מזינות.

מרינדה -  אם אתם רוצים להכין סעודה באמת טובה ומזינה לא תצטרכו לעשות הרבה. הכינו את מנת הבשר האהובה עליכם, למשל, וכדי להכין מרינדה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות  עקבו אחר הוראות ההכנה הבאות: טבלו כמה שקיות תה ירוק במים חמים. כדי להפוך את הרוטב לסמיך הוסיפו דבש, מלח ופלפל,  אם תרצו תוכלו להוסיף פטריות או טופו ובשלו את המרינדה עד שאתם מגיעים לסמיכות הרצויה לכם. התוצאה – רוטב מעולה, טעים יותר ובריא הרבה יותר.

סלט -  הסלט שלכם יכול להיות טוב, אבל הוא גם יכול להיות מצוין. אם תוסיפו כפית תה ירוק טחון לרוטב הוויניגרייט תוכלו לשדרג באופן משמעותי את טעמו של הסלט. המלצה שלנו: קחו מלח, פלפל, כפית אבקת תה ירוק טחון ושמן זרעי ענבים – והסלט שלכם מקבל ציפוי טעים ומשובח.

תה ירוק הוא ה"וולווטה" שלי במאה העשרים ואחת, מאה שדוגלת בבריאות, בגיוון קולינארי, באיכות חיים ובחיים הטובים.

מאת תה אוצה, אומנות התה
מאמרים מאת דודי שרון
מאמרים נוספים מהקטגוריה
אסף ברנר
חנויות יין - טעימה מהחיים הטובים
נו נתקלים בחנויות מגוונות - בגדים, רהיטים, נעליים, ספרים, קישוטים, תיקים ועוד.
נכתב ע"י אסף ברנר בקטגוריה יין ומשקאות בתאריך 05.11.12
מעוניינים ליצור קשר עם דודי שרון? מלאו את הפרטים הבאים:
*
*
*